20 شهریور 1402
آنالیز سایت یک فرآیند بسیار مهم است که به کسب و کارها کمک میکند تا سلامت کلی وبسایت خود را ارزیابی کنند. در واقع با انجام تجزیه و تحلیل دقیق سئو، شما میتوانید زمینههایی که به بهبود نیاز دارند را شناسایی کنید و اقدامات لازم برای بهینهسازی رتبه وبسایت خود در موتورهای جستجو را انجام بدهید. از این رو ما در این مقاله قصد داریم تا به نکات کلیدی تحلیل سئو سایت بپردازیم.
تحلیل سئو چیست؟
آنالیز سئو سایت شامل بررسی محتوا، ساختار و عملکرد یک وبسایت برای شناسایی بخشهایی از آن است که به بهبود نیاز دارند و هدف آن بررسی پارامترهایی است که روی رتبهبندی سایت در موتورهای جستجو تاثیر گذارند و بهبود آنها به یک برنامهریزی اصولی نیاز دارد. اما شاید سوالی که از خودتان بپرسید این باشد که چرا تجزیه و تحلیل سئو سایت مهم است؟
برای جواب به این سوال باید بگوییم که این کار به صاحبان وبسایت ها کمک میکند تا عملکرد سایت خود را بررسی کنند و بخشهایی که به بهبود نیاز دارند را شناسایی کنند. درواقع صاحبان وبسایت ها میتوانند در هنگام آنالیز سایت خود با شناسایی و رسیدگی به این مسائل، رتبه سایت خود در موتورهای جستجو را بهبود بدهند، ترافیک ارگانیک بیشتری جذب کنند و درنهایت به هدف اصلی خود یعنی افزایش میزان فروش برسند.
چگونه آنالیز سایت انجام بدهیم؟
اولین کار برای تحلیل سایت، آنالیز سایت به کمک ابزارهای سئو است که شامل استفاده از ابزاری برای خزیدن در وبسایت و شناسایی پارامترهایی فنی است که روی عملکرد سایت بسیار تاثیرگذارند. درواقع این ابزارها به شما کمک میکنند تا وجود مشکلاتی مانند محتوای تکراری و تگهای متا ازدست رفته و سایر موارد را شناسایی و برای بهبودی آنها اقدام کنید. ضمنا شما باید در فرآیند تحلیل و آنالیز سایت پارامترهای دیگری را بررسی کنید که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
عوامل سئو داخلی صفحه
عوامل سئو داخلی صفحه شامل محتوا، ساختار و متا تگهای صفحات وبسایت است. از این رو در طول آنالیز سایت شما باید حتما این عوامل را بررسی کنید تا هرگونه مسائلی که ممکن است روی رتبه سایت تاثیر بگذارد را شناسایی کنید که در اینجا برخی از مهمترین آنها را بررسی خواهیم کرد.
یکی از مهمترین موارد در آنالیز سایت، تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی است که جز جداییناپذیر هر کمپین SEO به حساب میآید. درواقع در این قسمت شما باید کلمات کلیدی مرتبط با برند یا بیزینس خود را شناسایی کنید و سپس برای بهینهسازی محتوای وبسایتتان براساس آن کلمات کلیدی اقدامات لازم را انجام بدهید. بهعلاوه در تجزیه و تحلیل و تحقیق کلمات کلیدی، شما باید فعالیتهای محتوایی رقبایتان را نیز تحلیل کنید و همچنین به دنبال شناسایی کلمات کلیدی طولانی باشید.
مورد بعدی بهینهسازی سئو داخلی صفحه شامل بهینهسازی محتوا و ساختار وبسایت شما است تا آن را برای موتورهای جستجو قابل فهمتر کند. بهعلاوه این تحلیل و آنالیز سایت باید شامل ارزیابی تگهای عنوان وبسایت شما، توضیحات متا، تگهای هدر، ساختار URL و ساختار پیوند داخلی نیز باشد.
مورد مهم دیگری که باید به آن اشاره کنیم، کیفیت و ارزش محتوای وبسایت شما است که نقشی حیاتی در رتبهبندی آن در موتورهای جستجو ایفا میکند. بهعلاوه این تجزیه و تحلیل باید شامل ارزیابی کیفیت محتوای وب سایت شما، طول کلمات کلیدی و مرتبط بودن محتواها با سرچ کاربران و استفاده مناسب از کلمات کلیدی باشد. به عنوان مثال شما باید بررسی کنید که آیا وبسایت عناوین و توضیحات متا بهینه شده دارد و آیا محتواهای آن مرتبط و باکیفیت است یا اساسا کاربر پسند است یا نه؟
عوامل سئو خارجی در صفحه
پس باتوجه به موارد گفته شده اکنون قصد داریم به موضوع بسیار جذاب سئو خارجی بپردازیم.
سئوی خارجی شامل ارزیابی جنبههای فنی وبسایت شما است که روی رتبهبندی آن در موتورهای جستجو تأثیر میگذارد. بهعلاوه این تجزیه و تحلیل باید شامل ارزیابی سرعت صفحه وبسایت شما، سازگاری با موبایل، ساختار URL، معماری سایت و قابلیت خزیدن باشد. ضمنا شما باید در این مرحله تمام عوامل خارجی اعم از بکلینکها و سیگنالهای رسانههای اجتماعی که روی رتبه وبسایتها در گوگل تاثیر گذارند را تجزیه و تحلیل کنید تا بتوانید فرصتهای بهینهسازی را شناسایی کنید.
به عنوان مثال هم شما باید در این تحلیل و آنالیز سایت را بررسی کنید که آیا وبسایت دارای بکلینکهای باکیفیت از منابع معتبر است یا خیر و آیا وبسایت در رسانههای اجتماعی فعال است یا خیر؟
درواقع بکلینکها جزء ضروری سئو هستند زیرا به موتورهای جستجو نشان میدهند که سایر وبسایتها محتوای شما را ارزشمند میدانند. بهعلاوه تجزیه و تحلیل شما باید شامل ارزیابی پروفایل بکلینک وبسایتتان، کیفیت بکلینکها و شناسایی فرصتهایی برای به دست آوردن بکلینکهای باکیفیت باشد.
مرحله بعدی هم تجزیه و تحلیل رقبا است که شامل شناسایی رقبای شما و تجزیه و تحلیل استراتژیهای سئو آنها است. ضمنا تجزیه و تحلیل باید شامل ارزیابی استفاده از کلمه کلیدی، استراتژی محتوا، نمایه بکلینک و رتبه کلی سایت در موتورهای جستجو باشد.
البته اگر شما یک کسب و کار محلی دارید، شما باید بیشتر به بهینهسازی وبسایتتان برای جستجوی محلی اهمیت بدهید و شما باید در هنگام آنالیز سایت خود باید عناصر سئوی محلی وبسایتتان مانند نمایه Google My Business، نقلقولهای محلی و نظرات را ارزیابی کنید.
بنابراین باتوجه به موارد گفته شده اگر تمایل دارید تا وضعیت وبسایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید و با استفاده از تکنیکهای سئو رتبه بهتری در صفحه نتایج گوگل کسب کنید، صفحه خدمات سئو آژانس دیجیتال مارکتینگ در اختیار شما عزیزان قرار دارد.
نمونه هایی از ابزارهای تجزیه و تحلیل سئو سایت
درحال حاضر ابزارهای رایگان و پولی زیادی برای تجزیه و تحلیل سئو سایت وجود دارد که در اینجا قصد داریم تا به چند نمونه از این ابزارها در ادامه اشاره کنیم.
سرچ کنسول: این ابزار رایگان از Google به صاحبان وبسایت بینش ارزشمندی در مورد عملکرد سایت خود، از جمله تجزیه و تحلیل جستجو، خطاهای خزیدن و موارد دیگر، ارائه میدهد.
SEMrush: از جمله ابزارهای پولی و بسیار پرکاربرد تحلیل و آنالیز سایت از جنبه سئو که میتوان از آن برای تحقیق کلمات کلیدی، تجزیه و تحلیل بکلینک و موارد دیگر نیز استفاده کرد.
Ahrefs: یکی دیگر از ابزارهای پولی آنالیز سایت از جنبه سئو که اطلاعات دقیقی در مورد بکلینکهای یک وبسایت، ترافیک جستجوی ارگانیک و موارد دیگر در اختیار شما قرار میدهد.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ HDM به اهمیت موضوع تحلیل و آنالیز از جنبه سئو در بهبود رتبه وبسایتها در موتورهای جستجو و جذب ترافیک ارگانیک بیشتر اشاره کردیم. بهعلاوه صاحبان وبسایتها میتوانند با دنبال کردن مراحل ذکر شده در این راهنما و با استفاده از ابزارهای ذکر شده، زمینههایی که به بهبود نیاز دارند را شناسایی کرده و برای رفع این مسائل به درستی برنامهریزی کنند.
چون اساسا هر وبسایتی میتواند با کمی تلاش و توجه به جزئیات، سئوی خود را بهبود بخشد و در نهایت به اهداف تجاری موردنظر خود دست پیدا کند.