6 شهریور 1403
برند بوک یا کتابچه برند همه استانداردها و جزئیات مربوط به برند شما را تشکیل میدهد و همچنین میتوان آن را راهنمای کاربری برند توصیف کرد که از طریق آن میتوان با جزئیات مربوط به برندها آشنا شد.
برند بوک بر اساس یک سری اصول محتوایی، مثل اصول پایهای و همچنین اجزای هویت بصری طراحی میشود.
در ادامه به مراحل مورد نیاز و نکات مهم طراحی یک برند بوک مناسب میپردازیم:
مزایا و اهمیت داشتن برند بوک
برند بوک باعث ایجاد افزایش شناخت و اعتماد مخاطب به برند شما میشود و همچنین میتواند آگاهی از برند و تصویر مثبت از کسب و کار شما ایجاد کند.
شما با برند بوک میتوانید هویت قویای از برند خود بسازید و به وسیله آن سرعت روند کارها را بالا ببرید. برند بوک باعث یکپارچه شدن سازمان بین نیروها و اعضای آن و همچنین ایجاد فرهنگ هماهنگی بین افراد میشود.
همچنین این سند، دستورالعملهای منسجمی را برای انواع پلتفرمها و موارد چاپی و… تعریف میکند.
اصول و نحوه طراحی برند بوک
در طراحی و ایجاد برندبوک، ۸ عنوان اصلی وجود دارد که به شرح زیر است.
1.معرفی برند و درباره ما
2.چشم انداز برند
3. ماموریت برند
4.ارزشهای برند
5.شخصیت برند
6.لحن صدا برند
7.هویت کلامی برند
8.هویت بصری برند
معرفی برند و درباره ما
اولین مورد برای طراحی و ایجاد یک برند بوک مناسب، معرفی برند خود است مثلا شما کی هستید؟ چه کاری میکنید؟ و… و به طور کلی برای منحصر به فرد نشان دادن برند خود، یک داستان برای آن بسازید.
مواردی مثل تاریخچه برند و شرکتتان، خدمات شرکت و… به صورت مختصر در آن معرفی کنید.
چشم انداز برند
در طراحی برند بوک مشخص کنید که هدف اصلی و رویای برند شما چیست و به صورت دقیق و مشخص جایگاهی که در آینده انتظار می رود به آن دست پیدا کنید را ذکر کنید.
ماموریت برند
در بخش شما باید جزییات اقداماتی که برای رسیدن به هدفتان انجام میدهید را ذکر و مشخص کنید. مثلا اقداماتی که جایگاه شما را در میان رقبا متفاوت نشان میدهد را در آن ذکر کنید.
ارزشهای برند
ارزشهای برند را دو مورد قبلی مشخص میکنند.ارزش برند را دو مورد ارزش درونی و ارزشی که برای مخاطب به وجود میآوریم تشکیل میدهد.
ارزشهای درونی برند مواردی است که در راستای رسیدن به هدف مهم ترین اصل یک برند میشود و رسیدن به آنها به رشد و پیشرفت سازمان کمک میکند.
اما ارزش های برند برای مخاطب بستگی به جایگاه آن کسب و کار در میان رقیبان و مخاطبان دارد و کمک میکند هر برند جایگاه اصلی و مهم خود را پیدا کند.
شخصیت برند
در این قسمت شما به برندتان جان میبخشید مثلا آن را یه عنوان یک انسان تصور کنید و ذکرد کنید که آن انسان جه ویژگیهای خاص و منحصر به فردی دارد. به عنوان مثال به چه چیزهایی علاقه دارد، چه سلیقهای دارد، خصوصیات درونی او چیست و…
هویت کلامی برند
هویت کلامی برندتان باید طبق کاراکتر برند یا همان شخصیت برندتان باشد مثلا مشخص کنید جدی و رسمی است یا غیر رسمی یا… که برای هر برند طبق سیاست آن شرکت متفاوت است.
و همچنین تمام متن نوشته شده در برند بوک شما باید مطابق اصول هویت کلامی برند شما باشد و همچنین برای متن تمام پلتفرمهای شما و همه تعاملهای شفاهی و متنی باید این قوانین هویت کلامی در برند بوکتان رعایت شود.
و این مورد شامل لحن برند، ویژگیهای زبانی، و… میشود.
هویت بصری برند
این بخش از برند بوک چارچوبهای بصری برند را تایین و مشخص میکند و میتواند مهم ترین بخش برند بوک شما باشد.
این قسمت از برند بوک بیشتر مورد استفاده طراحان قرار میگیرد.
همچنین مخاطب هنگام مشاهده برند بوک با هویت بصری شرکت شما آشنا میشود.
موارد مهم و ضروریای که باید در این بخش ذکر کنید شامل موارد زیر است:
- لوگو ( مفهوم لوگو، ابعاد آن، و…)
- پالت رنگی
- پترن و الگو
- آیکنها
- تایپوگرافی، انواع فونت و سایز آنها
- اصول و چارچوبهای بصری در شبکههای اجتماعی
کلام آخر
به طور کلی یک برند بوک به برند شما هویت میدهد و شما میتوانید با استفاده از نکاتی که برایتان ذکر کردیم یک برند بوک مناسب برای کسب و کارتان طراحی کنید. آژانس دیجیتال مارکتینگ HDM در مسیر برندسازی همراه شما است تا در کمترین زمان به نتیجه دلخواه خود برسید.
بسیاری از برندهای معروف جهان برند بوک خود را در اختیار مخاطبان قرار داده دادهاند و میتوانید برای طراحی از آنها ایده و الهام بگیرید.