20 شهریور 1402
از آنجایی که همیشه کاربران اهمیت ویژهای برای گوگل داشتهاند، این شرکت همواره سعی کرده است تا با بهروز نگه داشتن الگوریتمهای خود، رضایت آنها را در بالاترین سطح ممکن حفظ نماید. در همین راستا در سال 2012 گوگل یکی از الگوریتمهای مهم خود به نام الگوریتم ونیز را معرفی کرد که تأثیر بسزایی روی جستجوهای روزمره کاربران گذاشت. این الگوریتم که برای ارتقای نتایج محلی (Local search) بود توانست تا حد زیادی جستجوهای محلی کاربران را بهبود بدهد.
چون تا قبل از این الگوریتم، کاربران برای خدمات محلی نتایج مطلوبی در صفحه نتایج مشاهده نمیکردند. به عنوان مثال اگر در گذشته کاربران عبارت “رستوران” را در موتور جستجو گوگل سرچ میکردند، نتایج به چند رستوران معروف زنجیرهای محدود میشد و کسب و کارهای کوچکتر و محلی که چندان هم معروف نبودند، جایگاهی در صفحه نتایج جستجو نداشتند.
این موضوع باعث میشد هم کاربران به نتایج دلخواه خود نرسند و هم اینکه بیزینسهای محلی در نتایج جستجو جایگاهی نداشته باشند و از مزیتهای موتورهای جستجو بی بهره باشند. به همین دلیل گوگل برای اینکه بتواند این نقطه ضعف خود را پوشش بدهد، الگوریتم ونیز (Venice) را معرفی کرد. گوگل با استفاده از این الگوریتم و به کمک برخی نرم افزارها از جمله گوگل مپ، GPS و با استفاده از IP دستگاه شما سعی دارد تا موقعیت مکانی شما را تشخیص داده و نتایج را با توجه به موقعیت شما نمایش دهد.
چون همانطور که میدانید شما در صفحه نتایج گوگل میتوانید، نتایج را براساس پارامترهای مختلفی فیلتر کنید و در ارتباط با سرچ خود، مرتبطترین نتایج را ببینید. ما در خدمات سئو سایت HDM، وبسایت شما را از این نظر بهینه میکنیم.
همانطور که در تصویر بالا نیز مشخص است برای جستجو عبارت “رستوران” در گوگل، گوگل از ابزارهایی که به آنها اشاره کردیم، استفاده میکند تا نتایج را براساس موقعیت مکانی برای کاربران شخصیسازی کند.
بهعلاوه گوگل معمولا برای چنین عبارتهایی که ممکن است کاربر به دنبال جستجو محلی آنها باشد صفحه نتایج جستجو را به چندین بخش تقسیم میکند. بهطوری که در قسمتی از این صفحه، نتایج محلی (کادر قرمز رنگ در تصویر بالا) و در قسمتی دیگر نتایج ارگانیک (کادر مشکی رنگ) را نمایش میدهد. درواقع منظور از نتایج ارگانیک هم نتایجی است که فارغ از موقعیت مکانی کاربر نمایش داده میشوند.
همچنین عبارت داخل کادر سبز رنگ تصویر “به دلیل رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسین(ع) ممکن است ساعات کاری تحت تأثیر قرار گرفته باشند.” به این معنی است که گوگل آنقدر هوشمند شده است تا در جستجوهای محلی جزيیات دقیقتری را درنظر بگیرد. (جستجوی انجام شده یک روز قبل از رحلت پیامبر انجام شده است.)
ضمنا شما میتوانید موقعیت مکانی که گوگل براساس آن نتایج را برای شما شخصیسازی کرده است، در انتهای صفحه نتایج جستجو مشاهده کنید. در اینجا موقعیت مکانی را گوگل از روی آدرس IP دستگاه به درستی تهران تشخیص داده و نتایج را براساس آن نمایش میدهد.
تأثیر الگوریتم ونیز بر بیزینس های محلی و دارای مراکز فیزیکی
پس از بهروزرسانی الگوریتم ونیز، نتایج گوگل تغییرات زیادی را تجربه کرد که این تغییر در وهله اول باعث بهبود نتایج برای کاربران شد. همچنین این الگوریتم بیشتر به کسب و کارهای محلی، کوچکتر و دارای شعب فیزیکی کمک کرد و کسب و کارهای بزرگ و بدون شعب فیزیکی از جمله مشاغلی بودند که از این الگوریتم بیشتر ضرر کردند و ترافیک ورودی آنها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
الگوریتم ونیز چه تاثیری روی سئو خواهد داشت؟
اگر صاحب کسب و کاری محلی هستید بهتر است در عناوین سایت خود از عباراتی استفاده کنید که معرف موقعیت مکانی کسب و کار شما هستند. برای مثال “باشگاه ورزشی در جنت آباد تهران”
البته شما میتوانید برای بهبود نتایج سئو محلی خود از دیگر ابزار گوگل به نام گوگل بیزینس نیز استفاده کنید. درواقع این ابزار به شما کمک میکند تا اطلاعات مکانی کسب و کار خود را دقیقا در آن وارد کنید و هنگامی که کاربران عنوان کسب و کار شما را جستجو میکنند، گوگل بتواند نتایج دقیقتری به آنها نمایش بدهد.
الگوریتم ونیز و سئو کلاه سیاه
پس از اینکه گوگل این الگوریتم را معرفی کرد بسیاری از کسب و کارها برای جذب ترافیک بیشتر، در اقدامی نادرست از اسامی تمامی شهرها و مناطق به صورت اسپم در تمامی صفحات خود استفاده میکردند تا به نوعی الگوریتم گوگل را دور زده و گوگل را دچار اشتباه کنند. البته در ابتدا در این کار موفق بودند اما گوگل در بهروزرسانیهای بعدی خود توانست تا حدی جلوی این کار را نیز بگیرد. درواقع یکی از دلایلی که شرکت گوگل، ابزار گوگل بیزینس را معرفی کرد جلوگیری از بوجود آمدن چنین سایتهایی بود.
الگوریتم کبوتر و موش کور در امتداد عملکرد الگوریتم ونیز
پس از بهروزرسانی الگوریتم ونیز در سال 2012، گوگل در سال ۲۰۱۴ الگوریتم کبوتر را معرفی کرد که هدف آن بهبود نتایج سئو محلی بود و دو سال بعد از معرفی این الگوریتم گوگل تصمیم گرفت تا الگوریتم دیگری که وظیفه آن حذف نامهای تجاری تکراری و اسپم در نتایج جستجو محلی بود را با عنوان الگوریتم موش کور در سال ۲۰۱۶ معرفی کند. اما اینکه گوگل سه الگوریتم را به موضوع جستجو محلی اختصاص داده است، نشان از اهمیت ویژه این موضوع برای کاربران دارد.
کلام پایانی
در این مقاله از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ HDM سعی شد تا در مورد چیستی الگوریتم ونیز و دلیل ارائه این الگوریتم توسط گوگل توضیحات مفیدی به شما ارائه کنیم. بهعلاوه در بخشهایی از این مقاله موضوعاتی مانند تأثیر این الگوریتم روی سئو و اقداماتی که باید پس از این توسط سئو کارها در سایت انجام شود، را بررسی کردیم.
ضمنا سئو محلی یکی از موارد مهم برای کاربران، صاحبان کسب و کار و البته گوگل است که در این سالها این شرکت توجه ویژهای به آن داشته است. درواقع گوگل با معرفی این الگوریتم باعث شد تا صفحه نتایج این موتور جستجو تنها از آن کسب و کارهای بزرگ و مشهور نباشد و کسب و کارهای کوچک نیز درصفحه نتایج جستجو جایگاهی داشته باشند.