تبلیغات دیسپلی در گوگل ادز چیست؟

اشتراک گذاری مقاله

فهرست محتوا

مقالات مرتبط

آخرین تاریخ آپدیت: 17 تیر 1404
زمان مطالعه: 6 دقیقه

17 تیر 1404

تبلیغات بنری گوگل (Google Display Ads)، همان تبلیغاتی هستند که به‌صورت تصویری در سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها نمایش داده می‌شوند. این تبلیغات را می‌توان در کانال‌های یوتیوب، جیمیل، اپلیکیشن‌های موبایلی، گوگل پلی‌استور و حتی گوگل دیسکاوری مشاهده کرد. با استفاده از امکانات و قدرت رسانه‌های گوگل، شما هم می‌توانید کسب‌وکارتان را با تبلیغات بنری به‌طور گسترده تبلیغ کنید. البته اولین و مهم‌ترین قدم برای شروع، آشنایی کامل با پلتفرم گوگل ادز است. در این مطلب از مجله دیجیتال مارکتینگ HDM به مزایا، فرمت‌ها و نحوه هدف‌گذاری در تبلیغات بنری گوگل ادز می‌پردازیم.

تبلیغات بنری (Display) یا دیسپلی در گوگل ادز چیست؟

تبلیغات بنری گوگل شامل بنرها و تصاویر تبلیغاتی است که در همه زیرمجموعه‌های گوگل نمایش داده می‌شوند. این تبلیغات بخشی از شبکه گسترده‌ای به نام «GDN» یا شبکه نمایشی گوگل (Google Display Network) به شمار می‌روند. شبکه GDN، دارایی‌هایی مهم پلتفرم گوگل از جمله یوتیوب و جیمیل را هم شامل  می‌شود. به طور کلی، گوگل علاوه بر کمپین‌های سرچ که در نتایج جست‌وجو نمایش داده می‌شوند، کمپین‌های دیگری از جمله تبلیغات بنری هم دارد. این کمپین‌ها کمتر از سایر کمپین‌های تبلیغاتی گوگل شناخته شده‌اند، در صورتی که اگر ادامه‌دار باشند، نتایج قابل قبولی به همراه دارند. از طرفی، بسیاری از افراد تبلیغات بنری را با سرچ ادز (Search Ads) اشتباه می‌گیرند. اگر هنوز هم تفاوت بین این دو نوع تبلیغ برای شما واضح نیست، به جدول زیر نگاه کنید:
تفاوت‌های اصلی تبلیغات بنری (Display ads) تبلیغات جست‌وجو (Search ads)
فرمت تبلیغ تصویر ثابت، انیمیشن و محتوای تعاملی فقط متن
محل نمایش گوگل پلی، یوتیوب، گوگل مپ و اپلیکیشن Maps نتایج جست‌وجوی گوگل (SERP)
استراتژی‌های پیشنهادی قیمت‌گذاری هزینه به‌ازای اقدام (CPA)، بازگشت هزینه تبلیغ (ROAS)، هزینه به‌ازای هر کلیک (CPC)، هزینه به‌ازای هر هزار نمایش (CPM) CPA
امکان اجرای هم‌زمان هر دو نوع تبلیغ را می‌توان هم‌زمان اجرا کرد.

مزایای استفاده از تبلیغات دیسپلی گوگل

تبلیغات بنری گوگل، فرصت بسیار خوبی برای رشد برند و افزایش دیده‌شدن کسب‌وکار در فضای دیجیتال است. از آنجایی که این نوع تبلیغ در پلتفرم‌های مختلف و میلیون‌ها سایت نمایش داده می‌شود، به دیده شدن برندها کمک می‌کند. خوشبختانه، پلتفرم گوگل ادز امکانات حرفه‌ای و ابزارهای مختلفی برای برنامه‌ریزی و اجرای کمپین‌های تبلیغات بنری دارد. بعضی از مهم‌ترین مزایای تبلیغات بنری گوگل عبارت‌اند از:
  • دسترسی گسترده: تبلیغات دیسپلی در بیش از ۳ میلیون سایت و برای ۹۰٪ کاربران اینترنت در سراسر جهان نمایش داده می‌شوند. این شبکه گسترده باعث افزایش آگاهی از برند تا 1.046٪ می‌شود.
  • قابلیت ریمارکتینگ (Remarketing) یا بازاریابی مجدد: کاربرانی که قبلاً با سایت، کانال یا اپلیکیشن شما تعامل داشته‌اند را می‌توان دوباره هدف قرار دارد. کمپین‌های ریمارکتینگ در گوگل ادز، نرخ تبدیل را تا ۱۰٪ نسبت به کمپین‌های عادی افزایش می‌دهند.
  • طراحی آسان و تجربه روان: تبلیغات بنری گوگل ادز با استفاده از فناوری ماشین لرنینگ اجرا می‌شوند. در نتیجه، فرایند هدف‌گذاری، پیشنهاد قیمت و انتخاب فرمت‌های تبلیغاتی در آن‌ها راحت است.
  • هدف‌گذاری هوشمند (Optimized targeting): با کمک الگوریتم‌های هوشمند، مخاطبانی را هدف می‌گیرید که بیشترین احتمال تبدیل را دارند. این مزیت تبلیغات بنری، شانس رسیدن به اهداف کسب‌وکار را تا ۵۹٪ افزایش می‌دهد.
  • بیدگذاری یا تعیین قیمت هوشمند (Smart Bidding): با کمک استراتژی‌های مبتنی بر یادگیری ماشین، سیستم به‌صورت خودکار بهترین پیشنهاد قیمت ارائه می‌دهد.

تبلیغات Display گوگل کجا نمایش داده می‌شوند؟

تبلیغات دیسپلی گوگل در مکان‌های متنوعی نمایش داده می‌شوند. این تبلیغات معمولاً در مکان‌هایی ظاهر می‌شوند که کاربران زمان بیشتری برای مشاهده محتوا دارند. هدف اصلی این است که تبلیغ را در زمان و مکان مناسب و در معرض دید مخاطب قرار دهیم. با این کار، توجه مخاطب را به‌درستی جلب می‌کنیم. از جمله مکان‌هایی که تبلیغات دیسپلی گوگل نمایش داده می‌شوند:
  • نقشه گوگل یا گوگل مَپ (Google Maps) و اپلیکیشن آن
  • فروشگاه گوگل پلی (Google Play Store)
  • وب‌سایت‌های زیرمجموعه شبکه GDN
  • تب گوگل دیسکاور (Google Discover)
  • تب Shopping در جست‌وجوی گوگل
  • پلتفرم یوتیوب (Youtube)
  • سرویس جیمیل (Gmail)
  • اپلیکیشن‌های موبایل

انواع فرمت‌های تبلیغات بنری گوگل ادز

گوگل ادز، فرمت‌های مختلفی را برای تبلیغات بنری در نظر گرفته است. هر کدام از این فرمت‌ها، متناسب با نوع محتوا، هدف کمپین و رفتار مخاطب قابل تنظیم هستند. این تنوع باعث می‌شود که برندها بهترین شکل نمایش تبلیغ را انتخاب کنند و به اهدافشان برسند. از جمله فرمت‌های تبلیغات بنری Google Ads عبارت‌اند از:

تبلیغات بنری ریسپانسیو (Responsive Display Ads)

در تبلیغات بنری ریسپانسیو یا واکنش‌گَرا، فقط کافی است که عکس، لوگو، تیتر و توضیح را بنویسید؛ گوگل ادز بقیه کارها را انجام می‌دهد. این سیستم، بهترین ترکیب را برای نمایش تبلیغ می‌سازد و آن را در قالب‌های مختلف به کاربران نشان می‌دهد. مثلاً اگر شما صاحب فروشگاه آنلاین پوشاک هستید، کافی است چند عکس از محصولات و چند متن جذاب وارد کنید. گوگل ادز بسته به جایگاه نمایش، تبلیغ را طوری می‌سازد که روی گوشی، تبلت، مانیتور و اپلیکیشن‌های موبایل به‌خوبی دیده شود.

تبلیغات تصویری آپلودی (Uploaded Image Ads)

در این روش، شما خودتان تصویر بنر را طراحی و به‌صورت آماده در گوگل ادز آپلود می‌کنید. البته برای طراحی این بنرها باید اندازه‌ها و استانداردهای تصویری خاصی را رعایت کنید. برای مثال، فرض کنید که شما یک رستوران فست‌فود دارید و یک بنر برای تبلیغات بنری طراحی کرده‌اید. تصور کنید که در آن بنر، تصویری از همبرگر، لوگو و شعار تبلیغاتی شما قرار گرفته است. این تصویر را می‌توانید در سایزهای مختلف آماده و در گوگل ادز بارگذاری کنید. در ادامه، بنر آگهی یا تبلیغ نمایشی شما روی پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌ها نمایش داده شود.

اندازه‌های نمایش تبلیغات دیسپلی گوگل

برای اینکه تبلیغ شما به‌درستی و در جایگاه مناسب نمایش داده شود، باید سایز بنر را با دقت انتخاب کنید. گوگل، سایزهای استانداردی برای بنرها دارد که بسته به دستگاه کاربر (دسکتاپ یا موبایل) متفاوت هستند. سایزهای مناسب برای دسکتاپ:
  • 970×90 پیکسل
  • 300×250 پیکسل
  • 336×280 پیکسل
  • 728×90 پیکسل
  • 300×600 پیکسل
  • 160×600 پیکسل
  • 468×60 پیکسل
سایزهای مناسب برای موبایل:
  • 300×100 پیکسل
  • 300×200 پیکسل
  • 300×50 پیکسل
سایزهای مناسب برای هر دو دستگاه (دسکتاپ و موبایل):
  • 200×200 پیکسل
  • 250×250 پیکسل

شیوه هدف‌گذاری در تبلیغات بنری گوگل

یکی از مهم‌ترین مزایای تبلیغات دیسپلی گوگل، امکان هدف‌گیری دقیق و هوشمندانه مخاطب است. با این ویژگی، تعیین می‌کنید که تبلیغ دقیقاً به چه کسی، در چه زمان و مکانی و با چه ویژگی‌هایی نمایش داده شود. این قابلیت در هدف‌گذاری برای تبلیغات بنری گوگل، به معنای هزینه کمتر و نتیجه بهتر است. برای هدف‌گذاری درست و اجرای کمپین‌های حرفه‌ای و موفق، پیشنهاد می‌کنیم حتماً دوره سرچ ادز پلاس را ببینید. البته، قبل از آن بد نیست که با شیوه‌های هدف‌گذاری تبلیغات بنری گوگل آشنا شوید:

هدف‌گذاری بر اساس مخاطب (Audience Targeting)

در این روش، آگهی به کاربرانی نمایش داده می‌شود که علایق، رفتار یا فعالیت‌های خاصی در فضای دیجیتال دارند. مثلاً فرض کنید که یک آنلاین‌شاپ در زمینه فروش کتاب‌های روانشناسی دارید. در این حالت می‌توانید تبلیغ‌تان را فقط به افرادی که قبلاً کتاب روانشناسی جست‌وجو کرده‌اند، نشان دهید.

هدف‌گذاری بر اساس محتوا (Content Targeting)

در این مدل هدف‌گذاری، تبلیغ را در صفحاتی نمایش می‌دهید که محتوای مرتبطی با کسب‌وکارتان دارند. مثلاً اگر محصولتان لوازم ورزشی است، تبلیغ در سایت‌های مرتبط با ورزش یا بدنسازی، نمایش داده می‌شود.

هدف‌گذاری طبق جمعیت‌شناسی (Demographic Targeting)

در این حالت، می‌توانید تبلیغ را بر اساس سن، جنسیت، وضعیت تأهل یا حتی سطح درآمد نمایش دهید. مثلاً اگر خدمات زیبایی مخصوص بانوان ۲۰ تا ۳۵ سال دارید، تبلیغتان فقط به همین گروه نمایش داده می‌شود.

هدف‌گذاری بر اساس موقعیت جغرافیایی (Location Targeting)

در این روش هدف‌گذاری، مشخص می‌کنید که تبلیغ‌تان فقط به افراد یک شهر، استان یا کشور خاص نمایش داده شود. مثلاً اگر کافی‌شاپی در شمال شهر مشهد دارید، نیازی نیست کاربران تهرانی تبلیغ شما را ببینند. بنابراین، تبلیغ نمایشی گوگل ادز را فقط برای کاربران همان منطقه خاص نشان می‌دهید.

هدف‌گذاری بر اساس زبان (Language Targeting)

این روش، نسبت به سایر مدل‌های هدف‌گذاری کاملاً متفاوت است. تبلیغ گوگل ادز فقط به کاربرانی نمایش داده می‌شود که زبانِ مرورگر یا جست‌وجویشان همانی است که شما انتخاب کرده‌اید. برای مثال، اگر تبلیغ شما فارسی است، تبلیغ فقط به افرادی که زبان سیستم‌شان فارسی است، نشان داده می‌شود.

هزینه تبلیغات بنری گوگل ادز در سال ۲۰۲۵ چقدر است؟

تبلیغات بنری گوگل هم مثل تبلیغات جست‌وجو یا سرچ ادز، بر پایه سیستم مزایده اجرا می‌شوند. این سیستم در هر زمانی که یک جایگاه تبلیغاتی در وب‌سایت‌ها یا اپلیکیشن‌ها در دسترس قرار می‌گیرد، اجرا می‌شود. در این شرایط، گوگل میان تبلیغ‌دهندگانی که هدف‌گذاری مرتبطی دارند، یک مزایده سریع برگزار می‌کند. جایگاه نمایش تبلیغ و هزینه پرداختی تبلیغات بنری بر اساس معیارهای زیر تعیین می‌شود:
  • رتبه تبلیغ (Ad Rank)
  • امتیاز کیفیت تبلیغ (Quality Score)
  • تنظیمات هدف‌گذاری (Targeting Settings)
  • استراتژی قیمت‌گذاری یا اصطلاحاً بیدگذاری (Bidding Strategy)
استراتژی‌های تعیین بید یا بیدگذاری در تبلیغات بنری، 3 نوع هستند که عبارت‌اند از:

استراتژی CPC (پرداخت به‌ازای هر کلیک)

میانگین هزینه کلیک در تبلیغات بنری، بین ۰.۵۰ تا ۲ دلار متغیر است. مثلاً اگر تبلیغ ۱۰۰ کلیک بگیرد و میانگین CPC حدود ۱.۵ دلار باشد، هزینه نهایی ۱۵۰ دلار می‌شود. البته مبلغ واقعی پرداختی معمولاً کمتر از مبلغ پیشنهادی شما است.

استراتژی CPM (پرداخت به‌ازای هر هزار نمایش)

هزینه تبلیغات در این مدل از حدود ۰.۵۰ تا ۵ دلار برای هر هزار نمایش تعیین می‌شود. به‌عنوان مثال، فرض کنید که یک کمپین تبلیغات بنری با نرخ CPM معادل ۲.۵۰ دلار اجرا شود. اگر این تبلیغ ۵۰ هزار بار نمایش داده شود، هزینه نهایی آن برابر با ۱۲۵ دلار است.

قیمت‌گذاری بر اساس فعالیت در صنایع مختلف

در بعضی از صنایع خاص از جمله بیمه، خدمات مالی و حقوقی، رقابت شدیدتری وجود دارد. به‌همین دلیل، هزینه کلیک در این نوع صنایع بیشتر است. در این موارد، میانگین CPC ممکن است بین ۵ تا ۲۰ دلار یا حتی هم بیشتر باشد.

بهترین روش اجرای تبلیغات دیسپلی گوگل

برای دیده شدن و افزایش فروش با تبلیغات بنری گوگل، باید چند نکته سرنوشت‌ساز را رعایت کنید. هدف‌گذاری دقیق مخاطبان، انتخاب صحیح فرمت تبلیغ، انتخاب زمان و مکان مناسب و انتخاب استراتژی مناسب قیمت‌گذاری از جمله این موارد هستند. همچنین، بهتر است عملکرد کمپین‌ها به‌طور مداوم بررسی کنید تا در صورت نیاز، بهینه‌سازی شوند. اگر تخصص و تجربه‌ای در زمینه تبلیغات بنری گوگل ندارید، آژانس HDM در این مسیر همراه شما است! تیم ما با کارنامه درخشان در اجرای کمپین‌های گوگل ادز، خدمات مشاوره و اجرایی را ارائه می‌دهد. برای شروع همکاری کافی است با شماره ۸۸۶۹۰۸۱۸ – ۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم درخواست مشاوره را تکمیل کنید.

سوالات متداول

هزینه این تبلیغات بر اساس مزایده میان تبلیغ‌دهندگان و بسته به نوع استراتژی قیمت‌گذاری انتخاب‌شده (CPC یا CPM) محاسبه می‌شود.
کسب‌وکارهایی که به دنبال افزایش آگاهی از برند، معرفی محصول جدید یا ورود به بازارهای جدید هستند؛ از جمله آنلاین‌شاپ‌ها و کسب‌وکارهای حوزه آموزش، تکنولوژی و گردشگری.
بله. با استفاده از هدف‌گذاری جغرافیایی در گوگل ادز، می‌توان نمایش تبلیغ را به استان، شهر یا حتی شعاع مشخصی در اطراف یک منطقه محدود کرد.
خیر. گوگل امکان ساخت تبلیغات نمایشی واکنش‌گرا یا ریسپانسیو را بدون نیاز به طراحی حرفه‌ای فراهم کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × سه =

۰۲۱-۸۸۶۹۰۸۱۸