همراه همیشگی HDM با توجه به احتمال بروز تاخیر در شارژ اکانت های گوگل ادز طی روزهای آتی، از اینکه با شکیبایی ما را همراهی میکنید سپاسگزاریم

الگوریتم پاندا (Panda)

اشتراک گذاری مقاله

فهرست محتوا

مقالات مرتبط

آخرین تاریخ آپدیت: 20 شهریور 1402
زمان مطالعه: 6 دقیقه

20 شهریور 1402

اگر گوگل را یک سازمان بزرگ در نظر بگیریم، اداره درست آن نیازمند قوانین جدی و به‌روز است. قوانینی که به نفع خود آن سازمان  و از همه مهم‌تر اعضای آن است. فکر می‌کنم که منظور را به درستی درک کرده‌اید، این طور نیست؟ همراه ما باشید تا این مثال را برای شما بیشتر توضیح دهیم. موتور جستجوی گوگل برای بهبود خود نیازمند قوانین مشخصی است که این قوانین همان الگوریتم‌های گوگل هستند. یکی از این قوانین، الگوریتم پاندا است. الگوریتم پاندا چیست و چگونه به گوگل و کاربران آن کمک می‌کند موضوعی است که در این مطلب به آن پرداخته‌ایم.

الگوریتم پاندا -Google-Panda

پاندا و محتوای با کیفیت، دوستانی جدا نشدنی

در سال 2010 گوگل با تعداد زیادی محتوای بی‌کیفیت و عدم رضایت کاربران از تجربه کاربری در موتور جستجوی خود مواجه شد. اما از آنجا که تجربه کاربری برای گوگل جایگاه ویژه و مهمی دارد، این چالش باعث شد تا گوگل در 23 فوریه سال 2011 قوانین جدی برای برخورد با وب‌سایت‌هایی که محتوای بی‌کیفیت دارند، در نظر بگیرد. از این رو بعد از یک جلسه مهم، شرکت گوگل در روز 24 فوریه این قوانین مهم را درقالب الگوریتم پاندا رسما معرفی کرد.

در این الگوریتم موارد زیر برای بهبود و حفظ جایگاه مناسب برای وب‌سایت‌ها اطلاع رسانی شده است:

  • داشتن محتوای باکیفیت (رعایت موارد نگارشی درست، استفاده طبیعی از کلمات کلیدی، استفاده از عبارت‌های مفهوم و پرهیز از تکراری بودن محتوا)
  • حذف تبلیغات زیاد و آزاردهنده برای کاربران
  • طراحی رابط کاربری مناسب و زیبا

به‌طور کلی باید بگوییم که گوگل با این قانون، دوستی بین الگوریتم پاندا (Panda) و محتوای باکیفیت را اطلاع رسانی کرد و اختلاف این دو را دلیل اصلی جریمه و پنالتی شدن یک وب‌سایت اعلام کرد. پس بهتر است برای جایگاه بهتر در گوگل دوستی خود را با الگوریتم پاندا حفظ کنید اما در صورت اختلاف هم نگران نباشید، جای امیدواری وجود دارد.

الگوریتم پاندا - Panda Algorithm

الگوریتم پاندا با وب سایت ها چه رفتاری دارد؟

سوال مهمی که ممکن است در این قسمت از مطلب داشته باشید این است که جریمه و پنالتی وب‌سایت به چه معنی است؟ یا گوگل در این مواقع چه رفتاری با وب‌سایت من دارد؟ باید بگوییم افت رتبه شما در نتایج موتور جستجوی گوگل همان پنالتی وب‌سایت شما است. در تصویر زیر این افت رتبه را هنگام آپدیت این الگوریتم مشاهده می‌کنید.

الگوریتم پاندا - Panda Algorithm

نکته مهمی که باید در این قسمت اشاره کنیم این است که گوگل رفتار یکسانی با وب‌سایت‌ها ندارد و باتوجه به شدت ضعف محتوا و موارد دیگر تصمیم متفاوتی را می‌گیرد که با چک سرچ کنسول و رتبه وب‌سایت به‌طور کامل متوجه این موضوع خواهید شد.

آشتی الگوریتم پاندا با وب سایت های جریمه شده

همان‌طور که در ابتدا توضیح داده‌ایم دوستی بین الگوریتم پاندا (Panda) و محتوای باکیفیت از نظر گوگل بسیار اهمیت دارد و اختلاف این دو باعث جریمه و پنالتی شدن وب‌سایت می‌شود. همچنین به شما این امید را داده‌ایم که نگران نباشید! راه حل این اختلاف و دوستی دوباره را به شما یاد خواهیم داد.

خالق محتوای با ارزش و جدید برای کاربر باشید

بله درست است، خالق محتوای با ارزش، جدید و منحصر به وب‌سایت خود باشید. در ابتدا بهتر است لحن و بیان مناسب برای وب‌سایت خود در نظر بگیرید. لحنی که برای کاربر قابل فهم باشد و با خواندن متن شما هم جواب سوال خود را به راحتی پیدا کند و هم از روانی و خوانش آن لذت ببرد. البته برای تجربه بهتر کاربر، نیاز است کمی خلاقیت را چاشنی محتوای خود کنید.

الگوریتم پاندا - Panda Algorithm

در کنار احترام به کاربر، به استانداردهای گوگل هم احترام بگذارید

همان‌طور که خالق محتوای با ارزش برای کاربر هستید، احترام به گوگل هم فراموش نشود! برای این کار بهتر است قوانین گوگل برای فهم بهتر محتوای وب‌سایت را بشناسید و آن‌ها را رعایت کنید. این استانداردها شامل استفاده به جا و مناسب از کلمات کلیدی، استفاده درست از لینک های داخلی، استفاده از هدینگ‌های درست و بسیاری موارد دیگر است. تمام مواردی که در اینجا به آن‌ها اشاره کردیم، جز فعالیت‌های سئویی یک سایت به حساب می‌آیند؛ بنابراین اگر می‌خواهید وضعیت سئویی وب‌سایت را خود بهبود بدهید، خدمات سئو آژانس دیجیتال مارکتینگ HDM انتخاب هوشمندانه‌ای برای شما خواهد بود.

با صفحات دارای محتوای تکراری خداحافظی کنید

محتوای تکراری در صفحات وب‌سایت شما برای کاربر خوشایند نیست. پس بهتر است که با آن‌ها خداحافظی کنید. برای این کار می‌توانید محتوای آن را بازنویسی کنید و اگر صفحه مهمی برای شما نیست، آن را حذف کنید. بازنویسی محتوا باتوجه به مواردی که در بالا گفته شد می‌تواند جان دوباره به صفحه موردنظر در وب‌سایت شما بدهد و این همان چیزی است که موتور جستجوی گوگل به دنبال آن است.

تبلیغات اضافی از حوصله کاربر خارج است، آن ها را حذف کنید

خودتان را به جای کاربر بگذارید. به طور مثال عبارت الگوریتم پاندا را سرچ می‌کنید و توقع شما این است که الگوریتم را بشناسید و راه‌های رفع جریمه این الگوریتم را پیدا کنید. اما با صفحه‌ای مواجه می‌شوید که پر از تبلیغات آزاردهنده است و نمی‌توانید پاسخ سوال خود را پیدا کنید. تصمیم شما بعد از دیدن این صفحه چیست؟ به طور قطع، صفحه را بسته و سراغ وب‌سایتی با محتوای موردنظر خود می‌روید. همین رفتار کاربر برای حساس شدن گوگل به وب‌سایت شما کافی است. پس بهتر است اگر تصمیم به آشتی با الگوریتم پاندا دارید، از تبلیغات به شکل اسپم و نامناسب در صفحات وب‌سایت خود استفاده نکنید.

الگوریتم پاندا - Panda Algorithm

الگوریتم پاندا و باورهای اشتباه

باتوجه به قوانین و الگوریتم‌های متفاوت گوگل ممکن است که شما دچار اشتباهاتی شوید و بعضی موارد را برای این الگوریتم در نظر نگیرید. برای شما در این قسمت لیستی از باورهای اشتباه را قرار داده‌ایم تا وقت آشتی با الگوریتم پاندا این موارد را هم در نظر داشته باشید.

حذف محتوای تکراری به تنهایی برای الگوریتم پاندا کافی است

باید بگوییم که خیر! الگوریتم پاندای گوگل تنها به محتوای کپی شده توجه نمی‌کند. محتوای شما باید دارای مفهوم و ارزش برای کاربر وب‌سایت باشد. این موردی است که از نظر گوگل بسیار اهمیت دارد.

محتوای تولید شده توسط کاربر شامل الگوریتم پاندا می شود

باز هم جواب ما منفی است! قطعا مشکل گوگل با محتوای تولید شده توسط کاربران نیست. مورد مهمی که برای گوگل اهمیت زیادی دارد، وجود محتوای باکیفیت است. برای همین هم اگر محتوای ایجاد شده توسط کاربر ارزش محتوایی بالا داشته باشد، از نظر گوگل هم همین‌طور است و عکس آن اگر محتوای ایجاد شده توسط کاربر، بی‌ارزش و نامفهوم باشد، برای گوگل هم ارزش محتوایی ندارد.

محتوای طولانی بهترین گزینه است

این طور نیست! گوگل هیچ وقت اعلام نکرده است که شما تنها با قرار دادن محتوای طولانی می‌توانید قوانین الگوریتم پاندا را رعایت کنید. چون موردی که برای گوگل بسیار اهمیت دارد و در این مقاله بسیار زیاد به آن پرداختیم، تجربه مثبت کاربر است. کاربر وبسایت شما باید بعد از جستجوی کلمه، جمله یا سوال خود در موتور جستجوی گوگل، پاسخ سوال خود را دریافت کند؛ بنابراین وب‌سایتی برنده است و در رتبه‌های بالا قرار می‌گیرد که بتواند با رعایت نکات سئویی، پاسخ درستی به سوال کاربران خود و سایر کاربران فضای آنلاین بدهد.

الگوریتم پاندا - Panda Algorithm

رفع ایرادات فنی وب‌سایت راه مهم آشتی با الگوریتم پاندا است

اگر باور دارید که مشکلات فنی در الگوریتم پاندا تاثیر دارد، باید بگوییم که خیر این باور اشتباه است. البته درست است که مشکلات فنی برای سئو وب‌سایت شما بسیار مهم است اما موضوعی نیست که در الگوریتم پاندا به آن پرداخته شود. همان‌طور که گفتیم الگوریتم پاندای گوگل، مستقیما مسئولیت بررسی کیفیت و با ارزش بودن محتواها را دارد.

سخن پایانی

در این مقاله از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ HDM به این موضوع اشاره کردیم، الگوریتم پاندا (Panda) قانونی است که گوگل از آن برای مدیریت و نظارت بر وب‌سایت‌ها با محتوای اسپم استفاده می‌کند. به علاوه گوگل به‌طور جدی با وب‌سایت‌هایی که قوانین ذکر شده در این الگوریتم را رعایت نمی‌کنند، برخورد کرده و آن‌ها را جریمه می‌کند. در راقع منظور از جریمه و پنالتی وب‌سایت، افت رتبه است. اما گوگل مواردی را در این الگوریتم بیان کرده است که با اصلاح مواردی مانند اصلاح کیفیت محتوا، حذف موارد تبلیغاتی اسپم و رابط کاربری زیبا، می‌توانید رضایت گوگل و کاربر را به دست آورید و سایت خود را از پنالتی شدن نجات دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − پنج =

۰۲۱-۸۸۶۹۰۸۱۸

درخواست مشاوره