الگوریتم پنگوئن (Penguin)

اشتراک گذاری مقاله

فهرست محتوا

مقالات مرتبط

آخرین تاریخ آپدیت: 27 شهریور 1402
زمان مطالعه: 4 دقیقه

27 شهریور 1402

الگوریتم پنگوئن چیست؟

موتور جستجوی گوگل پارامترهای مختلفی را برای رتبه‌‎بندی سایت‎‌ها درنظر می‌گیرد که اسپم نبودن بک لینک‌های یکی از مهم‌ترین آن‌ها است. برهمین اساس گوگل در سال 2012 الگوریتم پنگوئن Penguin algorithm را با این هدف معرفی کرد تا وب‌سایت‌های مختلف را از نظر اسپم بودن یا نبودن بک لینک‌ها مورد بررسی قرار دهد. به‌علاوه الگوریتم پنگوئن در سئو برای مبارزه با وب‎‌سایت‎‌هایی است که سعی دارند با استفاده از بک لینک انبوه و بی‎‌کیفیت (لینک‎‌سازی‎‌های غیرطبیعی و اسپم)، رتبه‌‎های برتر در نتایج گوگل را کسب کنند؛ بنابراین در فاصله‌‎های زمانی گوناگون این الگوریتم به سایت مراجعه می‌‎کند و اگر نشانه‎‌ای از لینک‎‌سازی اسپم و غیرطبیعی به دست آورد، سایت را جریمه می‎‌کند.

عملکرد الگوریتم پنگوئن

قبل از سال 2012 که الگوریتم پنگوئن توسط گوگل معرفی شود، الگوریتم پاندا سعی در مبارزه با سایت‌هایی داشت که از روش‌های کلاه سیاه برای دریافت رتبه بهتر استفاده می‌کردند و در این راستا محتواهای بی‌کیفیت و بی‌ارزشی را در وب‌سایت خود قرار می‌دادند. الگوریتم پاندا به تنهایی قادر به مبارزه با سایت‌هایی که از روش‌های کلاه سیاه استفاده می‌کردند، نبود و به همین دلیل گوگل در سال 2012 از الگوریتم پنگوئن رونمایی کرد و در نتیجه با وب‌سایت‌هایی که از روش‌های اسپم اقدام به لینک‌سازی کرده بودند نیز مبارزه کرد.

عملکرد الگوریتم پنگوئن گوگل به این صورت است که با بررسی کیفیت بک‌لینک‌ها صفحه به بهبود رتبه‌‎بندی کمک می‌کند و در صورتی که سایت از روش‌های کلاه سیاه استفاده کرده باشد، صفحه را جریمه خواهد کرد. نکته قابل توجه این است که الگوریتم پنگوئن کل سایت را جریمه نمی‌کند و تنها آن صفحه را جریمه خواهد کرد.

به روز رسانی های الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن Penguin algorithm در سئو تغییرات اساسی در نتایج جستجو ایجاد کرد و از سال 2012 تا به امروز که این الگوریتم معرفی شده است، به روزرسانی‌های مختلفی داشته که نشان از قوی بودن این الگوریتم است.

26 مارس 2012 (معرفی الگوریتم پنگوئین 1.1)

زمانی که این الگوریتم معرفی شد، بسیاری از سایت‌ها، لینک‌های اسپم خود را حذف کردند و به همین دلیل در اولین به روزرسانی که برای الگوریتم پنگوئن انجام شد، این وب‌سایت‌ها تحت تاثیر قرار نگرفتند اما وب‌سایت‌هایی که اقدام به انجام این کار نکرده بودند، شاهد افت شدیدی در رتبه‌های خود بودند.

5 اکتبر 2012 (به روز رسانی الگوریتم پنگوئن 1.2)

تا پیش از این تاریخ، الگوریتم پنگوئن تنها قادر به اجرا روی سایت‌های انگلیسی زبان بود اما از این تاریخ به بعد، تمام سایت‌ها با هر زبانی تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتند و نتایج جستجو تغییر بسیار زیادی کرد.

22 می 2013 (تغییرات پنگوئن و ارائه نسخه 2.0)

الگوریتم پنگوئن گوگل تنها صفحات اصلی و دسته‌بندی‌های مهم وب‌‎سایت‌ها را مورد بررسی قرار می‌داد اما با این به‌روزرسانی که در هسته اصلی اتفاق افتاد، اقدام به بررسی لینک‌سازی‌های تمام صفحات سایت کرد و 2.3 درصد از رتبه‌بندی نتایج را تحت تاثیر خود قرار داد.

4 اکتبر 2013 (نسخه 2.1 الگوریتم پنگوئن)

گوگل اقدام به تصحیح سریع نسخه 2 پنگوئن کرد و با این به‌روزرسانی روی 1 درصد از نتایج تاثیر گذاشت. در این به‌روزرسانی تغییرات مهمی رخ داد و پنگوئن توانست درک عمیق‌تری از سایت‌ها برای بررسی بک لینک‌های آن‌ها داشته باشد و تجزیه تحلیل دقیق‌تری انجام دهد.

17 اکتبر 2014 (ارائه نسخه 3.0 الگوریتم پنگوئن)

در این تاریخ تغییری در هسته اصلی این الگوریتم داده نشد و تنها به‌روزرسانی اطلاعات رخ داد. بسیاری از وب‌سایت‌ها که اقدام به بهینه‌سازی لینک‌سازی‌های خود کرده بودند، به رتبه‌های قبلی خود بازگردانده شدند. این به‌روزرسانی روی کمتر از 1 درصد از نتایج سرچ تاثیر گذاشت.

23 سپتامبر 2016 (ارائه نسخه 4.0 الگوریتم پنگوئن (آخرین به روز رسانی رسمی))

در این به روز رسانی که بعد از 2 سال انجام شد، الگوریتم پنگوئن به هسته اصلی الگوریتم گوگل اضافه شد و می‌تواند در لحظه وب‌سایت‌ها را مورد ارزیابی قرار دهد. از این تاریخ به بعد تا جای ممکن وب‌سایت‌ها توسط گوگل به دلیل بک‌لینک‌های اسپم جریمه نخواهند شد و گوگل سعی در بی اثر کردن لینک‌های بی‌اعتبار دارد.

google-penguin

روش تشخیص جریمه شدن سایت توسط الگوریتم پنگوئن

روش‌های مختلفی وجود دارد که توسط آن می‌توان متوجه تحت تاثیر قرار گرفتن وب‌سایت توسط الگوریتم پنگوئن شد.

  • در صورتی که ترافیک وب‌سایت برای یک کلمه کلیدی خاص دچار افت قابل توجهی شد، احتمال اسپم شناخته شدن آن صفحه توسط الگوریتم پنگوئن وجود دارد.
  • اگر صفحه‌هایی از سایت شما از ایندکس خارج شد اما باقی صفحات تغییری در عملکرد خود نداشتند نیز بدان معناست که تحت تاثیر الگوریتم پنگوئن قرار گرفته‌اند.
  • اگر صفحه‌ای از سایت شما که نباید در نتایج جستجو نمایش داده شود، در لیست نمایش جستجو قرار می‌گیرد؛ بدان معناست که سایت توسط الگوریتم پنگوئن تحت تاثیر قرار گرفته است. برای مثال هنگامی که کاربر کلمه کلیدی را سرچ می‌کند و به جای آن که صفحه اصلی نمایش داده شود، صفحه “خدمات سئو” در نتایج دیده می‌شود.

چگونگی رفع جریمه الگوریتم پنگوئن

رفع جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل به راحتی قابل انجام است؛ تنها کافیست که به لیست کامل بک‎‌لینک‌های خود دسترسی داشته باشید. برای این منظور وارد سرچ کنسول خود شوید و تک به تک بک‌لینک‌های دریافتی سایت خود را مورد بررسی قرار دهید و هر لینک مشکوکی را که مشاهده می‌کنید، در یک لیست برای خود یادداشت کنید تا بتوانید اثر آن را از بین ببرید. برای از بین بردن اثر لینک‌های بی‌ارزش می‎بایست اقدام به disavow کردن آن‎ها نمایید که از لینک https://search.google.com/search-console/disavow-links می‌توانید این کار را به راحتی انجام بدهید. البته بعد از این کار درخواست بررسی مجدد سایت را به سرچ کنسول ارسال کنید.

سخن پایانی

گوگل برای آن که بتواند نتایج را در صفحه سرچ خود بهبود بخشد، الگوریتم‌های مختلفی را معرفی کرده است. الگوریتم پنگوئن در سئو یکی از الگوریتم‎‌هایی است که با وب‌سایت‌هایی که اقدام به لینک‎سازی غیر طبیعی و بی‌ارزش برای خود کرده‌‎اند، مقابله می‌کند و در مقابل رتبه سایت‎‌هایی که از روش‎‌های طبیعی بهره برده‌اند، را بهبود می‎بخشد. برای آن که سایت توسط الگوریتم پنگوئن Penguin algorithm جریمه نشود، می‎بایست تمامی نکاتی که در این مقاله از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ hdm به آن‎‌ها اشاره شد، رعایت شود و در صورتی که از سمت این الگوریتم جریمه شدید، می‌توانید با چند اقدام ساده در جهت رفع آن قدم بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 16 =

۰۲۱-۸۸۶۹۰۸۱۸

درخواست مشاوره